onsdag, mars 21, 2007

Några fler bilder från Linkmaskans besök

Linkmaskorna visade prov på olika tekniker som krokning, flerfärgsvirkning, strumpstickning, vanlig virkning och stickning.


lördag, mars 17, 2007

Linkmaskorna på besök


Idag hade vi besök av Linkmaskan från Linköping. En jättetrevlig dag. Dagen började med en kort rundvandring till två garnaffärer här i stan. Naturligtvis!! Sedan tog jag med dem till Nystvindan där Lena hade kaffet klart. Det blev mycket garn och mönsterprat men även del stickat. Vi pratade även om att när Mälarmaskan åker till Östergötlands ullspinneri så ska vi hitta på något tillsammans med Linkmaskan.


Här ser ni några av dem som kom och hälsade på oss.

söndag, mars 11, 2007

Sticka har temavecka

Snabb uppdatering här i bloggen. Sticka har temavecka med början idag. Läs mer på deras hemsida. Häng nu med alla.

söndag, mars 04, 2007

Syfestival

Några av oss övergav Lena på Nystvindan och åkte till Sollentuna på Syfestivalen. Ni får tyvärr inga bilder därifrån eftersom de stackars bilder jag tog inte blev bra, men en rapport kommer här. Bilder kan ni säkert gå in på de andra lokalföreningarnas hemsidor och kika på.

Vi åkte buss upp och var framme strax efter 10.30 och började dagen med lunch. Detta för att få energi till orka med allt som skulle ske.

Vi började med att gå runt och orientera oss. Lite köp blev det, men undertecknad hade haft tankarna på annat håll innan resan hit, så jag fick ställa mig i kön vid uttagsautomaten. Detta tog sin tid, som de flesta vet, så direkt efter det så var det dags för Stickas årsmöte. För oss som ny som lokalförening var det bra att komma dit. För att föutom få ansikten på styrelsen mm så fick vi en del information som är bra att veta. Vilka som blev valda kan ni läsa på Stickas hemsida så småningom. Glädjande att höra är att Stickas medlemsantal stadigt växer. Vi växer så det knakar. Det är roligt. Det är även på gång några nya lokalföreningar.

Efter årsmötet så var det en föreläsning, men den valde vi bort. Vi ville handla. Det blev en del inköp för oss. Hade varit kul att visa våra kassar, men som jag sa det blev för suddigt, men en del fynd blev det. Vi passade på att klämma och känna ordentligt nu när vi hade chansen.

När bussen sedan gick tillbaka hem vid fyra så var vi rätt trötta. Det var skönt att få komma hem på kvällen. Tror att det blev en rätt lugn kväll för de flesta som var med upp.

Nu ser vi fram emot Linkmaskans besök den 17, men vi träffas som vanligt nästa lördag på Nystvindan.