söndag, februari 25, 2007

Stick-kafé lördagen den 24 februari



Dags för uppföljning av förra lördagens workshop om tvåändsstickning. Deltagarna hade gjort sin hemläxa och fick nu vidare instruktioner hur man ökade för tumkilen på deras blivane vantar. Vissa stunder var det alldeles tyst, alla satt och koncentrerade sig, men snart surrade det i butiken av ord och skratt.



Stilstudier av deltagarna. Så här fina ska vantarna bli när de är klara.

Även denna gång var det några andra kafégäster.


Nästa lördag kommer flera av stamgästerna att besöka Syfestivalen i Sollentuna men förhoppningsvis dyker det upp en och annan gäst ändå.

Den 17:e mars kommer Linkmaskorna på besök till stick-kaféet. Det kommer att bli lite trångt men som det heter finns det hjärterum så finns det stjärterum. Det ska bli kul att få träffa dem.

söndag, februari 18, 2007

Stick-kafé med tema

Lördagens kafe gick i tvåändstickningens tecken. Det är en gammal teknik som gör plaggen mycket slitstarka och vädertåliga. Dessutom kan de bli mycket vackra då det går att göra olika mönster, både i relief och färger. Tekniken tar tid så det är inget man gör klart på en kväll.

Fem glada damer följde intresserat Karin Zartmanns instruktioner. Karin har stickat vantar i denna teknik i flera år.

Bara att lägga upp maskorna tog tid eftersom det görs på ett annat sätt med 3 trådar. Här ser ni en stilstudie av de andra deltagarna.


Efter någon timme var det klart för det första varvet.


Deltagarna fick hemläxa till nästa lördag då Karin kommer tillbaka till Nystvindans stick-kafé för att hjälpa till med ev problem som uppstått.
Nämnas bör att det fanns även andra kafé-gäster som håll på med mer "vanliga" stick-projekt.
Märta hann ganska långt på sin lovikka-vante


Kerstin kortar av ärmarna på en tröja

Det var alltså fullt vid bordet denna lördag. Roligt. Under tiden pratades det även om olika förslag på studieresor som föreningen skulle kunna göra. Östergötlands Ullspinneri, Sätergläntan och Wåhlstedts var några mål som nämndes.


Väl mött nästa lördag!

söndag, februari 04, 2007

café


Så har vi haft en trevlig lördagsträff igen på Nystvindan. Tyvärr får ni bara en bild denna gång. De jag tog blev tyvärr väldigt dåliga.


Men trevligt hade vi. Väldigt trevligt. Flera nya bekantskaper och mycket prat. Vad som stickades: allt från sjalar och strumpor till tröjor. Vi började även planera för vad vi ska hitta på i vår. Finns många idéer. Bland annat åker några till Syfestivalen. En trevlig händelse är när Linkmaskorna kommer på besök 17 mars. Då får det bli många kort tagna så kanske något blir bra. Sedan funderar vi på att göra en tur till Östergötlands ullspinneri. Även att åka till Sätergläntan ligger som förslag.